Myymälä

Tervetuloa myymäläämme!

Saat myymälästämme myös laadukkaat aurinko-, silmä- ja piilolasit sekä tuotteita mm. kuivasilmäisyyden estoon.

Nykyaikaisilla Varilux teräväpiirtolinsseillä näkömukavuus on parempi kuin perinteisillä linsseillä. Niiden valmistuksessa otetaan huomioon kehyksen istuvuus, koko ja muoto. Kysy lisää optikoltamme!

Edustamamme aurinkolasi- ja kehysmerkit:

Prada, Gucci, Tommy Hilfiger, Ray Ban, Polaroid, Furla, Escada, Mexx, Police, Pierre Gardin, SuperDry, O`Neill, OWP, Northern Light, Office, Scandinavian Frames, Gant ja Swarovski!

HUOM! Jos asiakkaamme ei totu monitehoihin (3 kk:n kuluessa), saa hän tottumistakuuna tilalle joko kahdet yksiteholinssit tai bifokaalit.

Kaikista aurinkolaseista ja silmälasikehyksistä, ostettaessa myös linssit, -30 % alennus. Lisäksi kaikki aurinko- tai silmälaseja ostavat asiakkaamme saavat ilmaiseksi laadukkaan mikrokuituliinan lasien puhdistukseen.

Myymälämme on avoinna arkisin klo 8.00 – 16.30. Tervetuloa!

Apua linssien, kehyksien ja aurinkolasien valintaan

Meiltä saat sopivat linssit kaikkiin näkötarpeisiisi. Sopivat linssit tuntuvat miellyttäviltä ja näyttävät hyviltä. Linsseissä on paljon eroja, esimerkiksi linssin paksuus, näköalueet, UV-suoja, tarkkuus ja käyttömukavuus. Pinnoitteet tekevät linsseistä miellyttävämmät käyttää ja vaikuttavat linssin tarkkuuteen ja kirkkauteen, ulkonäköön ja mukavuuteen, kestävyyteen, lian hylkimiseen ja sitä kautta linssien puhdistettavuuteen.

Yksiteholinssit

Sinun silmiesi taittovirheen mukaan valmistettuihin linsseihin on tarjolla laaja valikoima erilaisia pinnoitteita, kehyksiä ja voimakkuuksia. Löydämme yhdessä sinun tarpeisiisi parhaiten sopivat linssit.

Moniteholinssit

Nykyaikaisilla moniteholinsseillä näet portaattomasti ja tarkasti sekä lähelle että kauas. Linsseistä ei ulospäin näy rajoja aluetta lähi- tai kaukokatseluun. Näköalueet saadaan laadukkaissa linsseissä laajoiksi, jolloin monitehoja on mukava käyttää. Moniteholinsseissä löytyy useita erilaisia ratkaisuja, joten hintaluokkiakin on useampia.

Jos teet tarkkaa lähityötä tai luet paljon, suosittelemme käyttöösi monitehojen lisäksi myös lähilaseja tai erityisesti lähityöskentelyyn tarkoitettuja monipuolisia syväterävä- tai toimistolinssejä.

Pinnoitteet

Kova ja heijastamaton pinnoite

Kova ja heijastamaton pinnoite suojaa linssiä naarmuilta ja näet paremmin myös erikoisesti valaistuissa olosuhteissa ja silmäsi erottuvat kauniimmin linssien takaa. Tärkeä ominaisuus esimerkiksi pimeällä ajaessa.

100% UV-suoja

100 % UV-suoja ehkäisee auringon haittavaikutuksia

Silmien terveyttä suojeleva Crizal Prevencia

Variluxin Crizal Prevencia on uusi ja innovatiivinen pinnoite. Ainutlaatuisen UV-suojan lisäksi se suodattaa haitallista sinistä valoa, jonka on todettu edesauttavan sairastumista silmänpohjan ikärappeumaan.

Crizal Prevencia suodattaa ensimmäisenä linssipinnoitteena maailmassa selektiivisesti vain sinisen valon vahingollisen, sini-violetin osan. Terveellinen sininen valo, joka säätelee mm. vuorokausirytmiämme ja mielialaamme läpäisee linssin esteettä. Linssi on kirkas, eikä sinisen valon suodatus vaikuta käyttäjän kokemaan värimaailmaan.

 • Crizal Prevencia-pinnoitteen auringonsuojakerroin on 25, joten se suojaa paitsi silmiä myös silmänympärystä haitalliselta UV-säteilyltä ja vähentää osaltaan silmänympärysihon ennenaikaista ikääntymistä.
 • Antistaattinen pinnoite estää pölyyntymistä
 • Vettä ja likaa hylkivä pinnoite helpottaa puhdistamista

Tummuvat linssit – yhdet lasit kaikkiin valaistuksiin

Tummuva eli fototrooppinen erikoiskäsittely linsseissä soveltuu erinomaisesti vaihtuviin valaistusolosuhteisiin ja suojaa silmiä tehokkaasti UV-säteilyn haitoilta.

Yhdet lasit kaikkiin valaistuksiin:

 • 100% UV-suoja
 • Tehokas häikäisyn esto
 • Vähentävät silmien väsymistä
 • Parantavat kontrastinäköä
 • Nopea ja huomaamaton sävymuutos
 • Soveltuvat hyvin ulkoiluun, vesille ja muihin harrastuksiin.

 

Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme. Autamme erittäin mielellämme!

 

Säännöt on tehty rikottaviksi! Luota omaan makuusi ja kysy ammattilaiselta apua.

Kehyksen istuvuus

Kehykset tulee valita niin, että ne ovat sopusoinnussa kasvojen luuston rakenteen, värityksen ja persoonallisuuden kanssa. Koulutetut optikkomme ja optiset myyjämme auttavat sinua mielellään uuden lookkisi valinnassa.

Silmälasien käytössä anatominen istuvuus on kaikkein tärkeintä. Istuvuuteen vaikuttavat mm. nenän ja poskipäiden muoto ja koko, kulmakarvat ja korvien korkeus.

Sovitettaessa on varmistettava, että kehys istuu nenällä hyvin. Kehys ei saa painaa poskipäitä eikä ohimoa eivätkä ripset saa osua linssiin. Sankojen pituuden tulee olla sopiva muotoilua varten.

Kasvojen muoto ja silmälasit

Kehyksellä voi korostaa tai tasapainottaa kasvoja. Seuraavat vinkit ovat suuntaa antavia ja joskus ohjeista kannattaa poiketa oman tyylin korostamiseksi erimerkiksi hankkimalla ylisuuret silmälasit.

Soikeat kasvot

Sopusuhtaisiin soikeisiin kasvoihin sopivat melkein kaikki kehysmallit, kunhan koko on sopiva. Kehykset saisivat mielellään olla kasvojen levyiset tai hieman niitä leveämmät. Soikeakasvoisen tulisi välttää selkeästi kasvoja kapeampia ja liian korkeita malleja.

Sydämen muotoiset kasvot (leveä otsa ja pieni kapea leuka)

Sydämenmuotoisiin kasvoihin sopivat kehykset, jotka tuovat leveyttä poskipäihin ja saavat otsan näyttämään kapeammalta eli silmälasien alaosa saa olla yläosaa leveämpi. Myös vaakalinjat tasapainottavat kasvojen muotoa. Leuan aluetta voidaan leventää alhaalla sijaitsevilla sangoilla ja kasvojen linjoja tasapainottaa kevyillä kehyksillä. Kehyksettömät mallit ja pilottikehykset sopivat usein hyvin sydämenmuotoisiin kasvoihin. Liian leveitä ja massiivisia kehyksiä kannattaa välttää. Voimakkaat värit, kulmikkaat muodot ja kissamaiset mallit ohjaavat huomiota otsaan ja eivät ole siksi suositeltavia.

Neliskulmaiset kasvot

Neliskulmaisten kasvojen kulmikkuutta kannattaa pehmentää kehyksillä, joissa on pyöreitä kaaria. Sankojen yläosan on hyvä olla korkealla, jotta se vetää huomiota pois leveästä leukalinjasta. Kehyksissä saa olla enemmän leveyttä kuin korkeutta. Kulmikaskasvoisen kannattaa välttää kulmikkaita linjoja ja kehyksiä, jotka vetävät huomion leveisiin leukaperiin (esim. pilottimalli).

Timantin muotoiset kasvot (kapea otsa ja leuka ja leveä kasvojen keskiosa)

Timantin muotoisille kasvoille sopivat kapeat ja kevyet kehykset, jotka eivät korosta liikaa kasvojen leveää keskiosaa. Kehykset saavat olla kasvoja kapeammat ja kaarevat, jolloin ne tasoittavat kulmikkuutta. Myös sangattomia laseja kannattaa kokeilla. Vältä kehyksiä, jotka ovat leveämmät, kuin kasvojen levein kohta ja aisoja, joissa on paljon koristeita.

Pitkät kasvot (yhtä leveä otsa, keskiosa ja leuka ja enemmän pituutta kuin leveyttä)

Pitkäkasvoisen kannattaa valita kehykset, jotka katkaisevat kasvojen pituuden. Voimakkaan väriset, vahvat ja paksut kehykset toimivat juuri näin pitkillä kasvoilla. Kasvojen pituutta tasapainottavat kehykset, jotka ovat hieman leveämmät kuin kasvojen levein kohta ja joiden painopiste on kehysten ulkosivulla. Jos kasvot ovat kulmikkaat, kannattaa suosia kaarevia muotoja. Pitkille kasvoille ei sovi liian pienet ja kasvoja kapeammat mallit tai liian kapeat ja korkeat kehykset.

Päärynänmuotoiset kasvot (posket ja leukaperät ovat leveämmät kuin otsa)

Päärynänmuotoisia kasvoja pukevat kehykset, jotka vievät huomiota pois kasvojen leveästä alaosasta ja lisäävät leveyttä kasvojen yläosaan. Esimerkiksi ylöspäin kaartuvat kissamaiset mallit, kulmikkaat ja suurehkot kehykset tasapainottavat päärynänmuotoisia kasvoja. Kannattaa välttää malleja, jotka laskevat kasvojen linjoja lisää, esimerkiksi pilottimalleja.

Pyöreät kasvot

Pyöreisiin kasvoihin sopivat kasvoja kapeammat kehykset. Suorat ja maltillisesti kulmikkaat linjat tasapainottavat kasvojen pyöreyttä. Myös paksut sangat ja värikkyys tuovat kaivattua särmää. Pyöreäkasvoisen kannattaa välttää kehyksiä, jotka toistavat ja korostavat kasvojen pyöreää muotoa ja jotka ovat kasvoja leveämmät.

Kehysten väri

Hiusten väri ohjastaa sopivan sävyn valinnassa

Kylmän vaaleista hiuksista voi erottaa selkeitä tuhkaisia sävyjä. Sävyt ovat usein lähellä platinaa. Myös silmälaseja valitessa kannattaa kokeilla kylmiä sävyjä, kuten sinistä, tummaa turkoosia, pinkkiä ja klassisen tyylikästä mustaa. Vältä kellertäviä ja kultaan taittavia sävyjä.

Lämpimän sävyisissä vaaleissa hiuksissa on usein pronssisia tai hunajaisia vivahteita. Silmälasivalikoimasta kannattaa napata nenälleen lämpimiä koralleja, vaaleita turkooseja, vihreitä ja punaisia kehyksiä.

Kylmän ruskeista hiuksista voi myös erottaa tuhkaisia sävyjä. Kehyksistä kannattaa silmäillä mustia, sinisiä, pinkkejä ja tummia turkooseja sävyjä.

Ruskeat hiukset, joista erottuu punertavia tai kultaisia sävyjä, kannattaa yhdistää mintunvihreisiin tai kamelinruskeisiin kilpikonna-kuvioisiin kehyksiin. Myös lämpimät vihreän, punaisen ja luonnonvalkoisen sävyt korostavat kauniisti ruskeita sävyjä.

Voimakkaan punaiset hiukset kannattaa yhdistää vihreisiin, kermanvalkoisiin tai mustiin kehyksiin. Vältä tuhkaisia ja kellertäviä sävyjä.

Mustien hiusten kanssa sopivat myös tyylikkäät kilpikonna-kuvioiset kehykset. Toisaalta mustat hiukset ovat ideaalit kirkkaille väreille, kuten merensiniselle ja karpalolle. Vältä vaaleita tai läpinäkyviä kehyksiä, jotka vievät kaiken värin pois kasvoiltasi.

Harmaat tai valkoiset hiukset kannattaa yhdistää rohkeasti kirkkaisiin väreihin. Kehyksissä voikin kokeilla lempivärejä. Vältä tylsiä vaihtoehtoja, kuten ruskeita ja kellertäviä sävyjä sekä ehdottomasti harmaata ja hopeaa.

Silmien väriä kannattaa korostaa oikean sävyisillä kehyksillä

Siniset silmät korostuvat sinisillä ja harmailla sävyillä. Jos silmien väriin haluaa todella kiinnitettävän huomiota, kokeile kontrastivärejä, kuten oranssia, ruskeaa tai korallin punaista.

Vihreät silmät sopivat täydellisesti yhteen ruskeiden, vihreiden ja kultaisten kehysten kanssa. Kontrastia saa aikaan violetilla ja lämpimällä vaaleanpunaisella.

Ruskeasilmäisten kannattaa kokeilla lämpimiä vihreitä ja ruskeita sävyjä. Jos silmien värin haluaa todella erottuvan, kannattaa valita ruskeita sävyjä, joissa on kellertäviä vivahteita.

Ihon sävy kannattaa myös huomioida

Ihon sävy on pohjimmaltaan joko kylmä tai lämmin. Oman ihon sävyn voi määrittää helposti sillä, miltä ranteesi pinnalla näkyvät verisuonet näyttävät. Jos ne näyttävät enemmän sinisiltä, ihosi on sävyltään kylmä. Jos suonet kuultavat läpi vihertävinä, ihosi on lämpimän sävyinen.

Vinkki: Ihon sävyn huomioimalla voit kasvattaa sinulle sopivien värien kirjoa. Jos esimerkiksi hiuksesi ovat kylmänvaaleat ja ihosi lämpimän sävyinen, voit kokeilla myös hunajablondeille sopivia sävyjä. Tärkeintä onkin kokeilla mahdollisimman erilaisia laseja löytääksesi parhaiten itsellesi sopivat kehykset.

Kehyksien laatu

Laatuun ja hintaan vaikuttavat valmistuksessa käytettyjen materiaalien ja yksityiskohtien määrä. Arvokkaan merkkikehyksen valmistukseen voi kuulua yli 100 eri työvaihetta yksityiskohdista ja käytetyistä materiaaleista riippuen.

Ratkaisevin laatutekijä valmistusvaiheessa on kehyksen pinnalla oleva galvanoitu kerros sekä päällimmäiset lakkakerrokset. Kunnollinen pintakäsittely, joka voi sisältää kymmeniä vaiheita varmistaa, että kehyksen pinta on laadukas eli siinä ei ole naarmuja, kuplia tai pölyä. Pintakäsittely on erittäin tärkeää, koska se suojaa tuotetta korroosiolta, kulumiselta ja värien haalistumiselta.

Asetaatti, ruostumaton teräs ja titaani ovat suosituimpia materiaaleja, koska ne ovat keveyitä, helppoja muotoilla ja kestäviä.

Kiinnitys- ja jousimekanismit ovat herkkiä vaurioille. Laadukkaissa silmälasikehyksissä on hyvin joustavat ja kestävät saranat ja ruuvit ovat ruostumatonta terästä, mikä kestää kovaa kulutusta.

Mikäli kehysmallissa on nenätyynyt, on tärkeää, että ne on valmistettu pehmeästä materiaalista, jolloin silmälaseja on miellyttävä käyttää. Nenätyynyjä on voitava säätää niin, että ne istuvat käyttäjälle täydellisesti ja säilyttävät muotonsa pitkään.

Laadukas kehysmateriaali kestää muotoilua ja säilyttää hyvin lopullisen muotonsa.

Linssi vaikuttaa kehysvalintaan

Kehyksen ja linssin yhteensovittaminen on tärkeä seikka. Linssi voi muuttaa silmälasien ulkonäköä. Silmälasikehysten valinnassa on siis samanaikaisesti otettava esteettisten näkökohtien lisäksi myös optiset ja silmälasien valmistukseen liittyvät vaatimukset.

 

Piilolinssit ovat mukava, käytännöllinen ja turvallinen vaihtoehto esimerkiksi urheillessa, ulkoillessa tai silloin, kun silmälasit tuntuvat häiritsevän. Piilolinsseillä saat vapautta elämääsi ja vaihtelua ulkonäköösi, halutessasi voit vaikka vaihtaa silmiesi väriä värillisillä piilolinssiellä.

Nykyaikaisia piilolinssejä saa myös hajataittoa korjaavina ja monitehoisina.

Piilolinssien käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Piilolinssit sopivat sinulle, kun silmäsi ovat terveet ja opit niiden käsittelyn. Piilolinssien soveltuvuus silmillesi tulee aina tutkia ennen kuin aloitat piilolinssien käytön. Tätä varten sinun tulee käydä piilolinssisovituksessa, jonka voi suorittaa optikko. Silmälääkärin lupa piilolinsseille tarvitaan, mikäli sinulla on jokin silmäsairaus. Jos et ole vielä täysi-ikäinen, keskustele vanhempiesi ja optikkosi kanssa, sopivatko piilolinssit sinulle. Tärkeintä on, että osaa itse käsitellä piilolinssejä ohjeiden mukaisesti.

Voit hyvin jatkaa piilolinssien käyttöä myös monitehosilmälasien rinnalla tai vaikkapa aloittaa piilolinssien käytön monitehopiilolinsseistä?

Piilolinssejä saa lähes kaikilla voimakkuuksilla. Piilolinsseillä voidaan korjata myös hajataitteisuutta ja niitä on saatavana monitehoisinakin, joten ne soveltuvat erinomaisesti ikänäköisille.

Kertakäyttöpiilolinssejä pidetään aina vain yhden kerran päiväkäytössä ja tämän jälkeen käytetty pari hävitetään ja seuraavan kerran otetaan jälleen uusi kertakäyttölinssipari käyttöön. Ne ovat helpoimmat, turvallisimmat ja huolettomimmat linssit. Ne ovat erityisen käteviä myös silloin, kun linssien pudistaminen on hygieenisesti hankalaa, esimerkiksi matkoilla tai uidessa.

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä löytyy niin päiväkäyttöisinä kuukausilinsseinä kuin ns. ”yötä-päivää” -linsseinä. Päiväkäyttöiset piilolinssit laitetaan silmiin käytön ajaksi, otetaan yöksi pois silmistä ja laitetaan säilytykseen puhdistusnesteeseen säilytyskoteloon. Niiden käyttöä jatketaan samalla linssiparilla valmistajan määrittelemän ajan verran, ennen kuin linssipari vaihdetaan uuteen. Ns. ”yötä-päivää” -linssejä voi materiaalinsa puolesta pitää yhtäjaksoisesti silmissä valmistajan määrittelemän ajan verran ilman, että niitä täytyy poistaa silmistä nukkumisen ajaksi.

Linssien käyttöaika silmillesi määräytyy aina silmiesi ja valittujen piilolinssien ominaisuuksien mukaan. Totuttele ja aloita piilolinssien käyttö optikkosi ohjeiden mukaisesti, ja vaihda piilolinssit uusiin niiden käyttöajan mukaisesti. Tällöin silmäsi pysyvät terveinä, ja piilolinssisi ovat aina kirkkaat.

Piilolinssien soveltuvuus on hyvin yksilöllistä. Suosittelemme säännöllisiä tarkastuksia optikollamme. Tarkastuksissa silmiesi kunto tutkitaan mikroskooppitutkimuksella. Tarkastuksessa nähdään, ovatko silmäsi voineet hyvin ja toimivatko piilolinssisi halutulla tavalla. Näin voidaan reagoida muutoksiin hyvissä ajoin ennen kuin niistä on silmillesi haittaa.

 

Aurinkolasit suojaavat silmiä liialta näkyvältä valolta, häikäistymiseltä, tuulelta ja roskilta sekä ultraviolettisäteilyltä: UVB-säteily voi aiheuttaa akuutin, kivuliaan sarveis- ja sidekalvon tulehduksen. Ulkoisista tekijöistä UV-säteily on merkittävcin harmaakaihin syntyyn vaikuttava tekijä. UV100% tai UV 400 –merkinnät kehyksessä tarkoittavat, että UV-säteily suodattuu kokonaan pois.

Laadukkaat aurinkolasit ovat linsseiltään samaa optista laatua kuin silmälasitkin: aurinkolasien valontaitto-ominaisuuksien tulee olla virheettömät, ne eivät saa heikentää näöntarkkuutta, eivät oleellisesti vähentää silmien kontrastiherkkyyttä, eivätkä vääristää luonnollisia värejä, jos käyttötarkoitus sitä edellyttää. Laadukkaat aurinkolasikehykset ovat kestävät.

Aurinkolasit estävät sinisen valon aallonpituuden pääsyn silmään. Sinisellä valolla tarkoitetaan näkymättömien UVA-säteiden ja näkyvän valon valon rajalla olevaa lyhytaaltoista valoa. Se aiheuttaa näkemiseen usvaisuutta ja epätarkkuutta sekä erityisesti kontrastierottelun heikentymistä kirkkailla lumihangilla. Valkoinen hiekka esim. umarannalla heijastaa sinistä valoa voimakkaasti. Sinisen valon vaarallisuutta silmien terveydelle tutkitaan parhaillaan.

Laserleikatuille silmille aurinkolasit ovat erityisen tärkeät ensimmäisen vuoden aikana leikkauksen jälkeen. Aurinkolaseilla voidaan auttaa harmaakaihi- tai linssileikkauksen jälkeen mahdollista häikäisyn tunnetta.

Aurinkolasit myös suojaavat häikäisyltä silmälääkärin tutkimuksen jälkeen, kun pupillit on laajennettu lääkkeillä ja silmään pääsee tavallista enemmän valoa.

Parhaan hyödyn aurinkolaseista saat kun valitset ne käyttötarkoituksen mukaan: kaupunkikäyttöön, vesille, autoiluun, urheiluun tai keväthangille sopivat erilaiset aurinkolasit.

Meiltä saat sopivat linssit kaikkiin näkötarpeisiisi. Sopivat linssit tuntuvat miellyttäviltä ja näyttävät hyviltä. Linsseissä on paljon eroja, esimerkiksi linssin paksuus, näköalueet, UV-suoja, tarkkuus ja käyttömukavuus. Pinnoitteet tekevät linsseistä miellyttävämmät käyttää ja vaikuttavat linssin tarkkuuteen ja kirkkauteen, ulkonäköön ja mukavuuteen, kestävyyteen, lian hylkimiseen ja sitä kautta linssien puhdistettavuuteen.

Yksiteholinssit

Sinun silmiesi taittovirheen mukaan valmistettuihin linsseihin on tarjolla laaja valikoima erilaisia pinnoitteita, kehyksiä ja voimakkuuksia. Löydämme yhdessä sinun tarpeisiisi parhaiten sopivat linssit.

Moniteholinssit

Nykyaikaisilla moniteholinsseillä näet portaattomasti ja tarkasti sekä lähelle että kauas. Linsseistä ei ulospäin näy rajoja aluetta lähi- tai kaukokatseluun. Näköalueet saadaan laadukkaissa linsseissä laajoiksi, jolloin monitehoja on mukava käyttää. Moniteholinsseissä löytyy useita erilaisia ratkaisuja, joten hintaluokkiakin on useampia.

Jos teet tarkkaa lähityötä tai luet paljon, suosittelemme käyttöösi monitehojen lisäksi myös lähilaseja tai erityisesti lähityöskentelyyn tarkoitettuja monipuolisia syväterävä- tai toimistolinssejä.

Pinnoitteet

Kova ja heijastamaton pinnoite

Kova ja heijastamaton pinnoite suojaa linssiä naarmuilta ja näet paremmin myös erikoisesti valaistuissa olosuhteissa ja silmäsi erottuvat kauniimmin linssien takaa. Tärkeä ominaisuus esimerkiksi pimeällä ajaessa.

100% UV-suoja

100 % UV-suoja ehkäisee auringon haittavaikutuksia

Silmien terveyttä suojeleva Crizal Prevencia

Variluxin Crizal Prevencia on uusi ja innovatiivinen pinnoite. Ainutlaatuisen UV-suojan lisäksi se suodattaa haitallista sinistä valoa, jonka on todettu edesauttavan sairastumista silmänpohjan ikärappeumaan.

Crizal Prevencia suodattaa ensimmäisenä linssipinnoitteena maailmassa selektiivisesti vain sinisen valon vahingollisen, sini-violetin osan. Terveellinen sininen valo, joka säätelee mm. vuorokausirytmiämme ja mielialaamme läpäisee linssin esteettä. Linssi on kirkas, eikä sinisen valon suodatus vaikuta käyttäjän kokemaan värimaailmaan.

 • Crizal Prevencia-pinnoitteen auringonsuojakerroin on 25, joten se suojaa paitsi silmiä myös silmänympärystä haitalliselta UV-säteilyltä ja vähentää osaltaan silmänympärysihon ennenaikaista ikääntymistä.
 • Antistaattinen pinnoite estää pölyyntymistä
 • Vettä ja likaa hylkivä pinnoite helpottaa puhdistamista

Tummuvat linssit – yhdet lasit kaikkiin valaistuksiin

Tummuva eli fototrooppinen erikoiskäsittely linsseissä soveltuu erinomaisesti vaihtuviin valaistusolosuhteisiin ja suojaa silmiä tehokkaasti UV-säteilyn haitoilta.

Yhdet lasit kaikkiin valaistuksiin:

 • 100% UV-suoja
 • Tehokas häikäisyn esto
 • Vähentävät silmien väsymistä
 • Parantavat kontrastinäköä
 • Nopea ja huomaamaton sävymuutos
 • Soveltuvat hyvin ulkoiluun, vesille ja muihin harrastuksiin.

 

Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme. Autamme erittäin mielellämme!

Säännöt on tehty rikottaviksi! Luota omaan makuusi ja kysy ammattilaisela apua.

Kehyksen istuvuus

Kehykset tulee valita niin, että ne ovat sopusoinnussa kasvojen luuston rakenteen, värityksen ja persoonallisuuden kanssa. Koulutetut optikkomme ja optiset myyjämme auttavat sinua mielellään uuden lookkisi valinnassa.

Silmälasien käytössä anatominen istuvuus on kaikkein tärkeintä. Istuvuuteen vaikuttavat mm. nenän ja pokpäiden muoto ja koko, kulmakarvat ja korvien korkeus.

Sovitettaessa on varmistettava, että kehys istuu nenällä hyvin. Kehys ei saa painaa poskipäitä eikä ohimoa eivätkä ripset saa osua linssiin. Sankojen pituuden tulee olla sopiva muotoilua varten.

Kasvojen muoto ja silmälasit

Kehyksellä voi korostaa tai tasapainottaa kasvoja. Seuraavat vinkit ovat suuntaa antavia ja joskus ohjeista kannattaa poiketa oman tyylin korostamiseksi erimerkiksi hankkimalla ylisuuret silmälasit.

Soikeat kasvot

Sopusuhtaisiin soikeisiin kasvoihin sopivat melkein kaikki kehysmallit, kunhan koko on sopiva. Kehykset saisivat mielellään olla kasvojen levyiset tai hieman niitä leveämmät. Soikeakasvoisen tulisi välttää selkeästi kasvoja kapeampia ja liian korkeita malleja.

Sydämen muotoiset kasvot (leveä otsa ja pieni kapea leuka)

Sydämenmuotoisiin kasvoihin sopivat kehykset, jotka tuovat leveyttä poskipäihin ja saavat otsan näyttämään kapeammalta eli silmälasien alaosa saa olla yläosaa leveämpi. Myös vaakalinjat tasapainottavat kasvojen muotoa. Leuan aluetta voidaan leventää alhaalla sijaitsevilla sangoilla ja kasvojen linjoja tasapainottaa kevyillä kehyksillä. Kehyksettömät mallit ja pilottikehykset sopivat usein hyvin sydämenmuotoisiin kasvoihin. Liian leveitä ja massiivisia kehyksiä kannattaa välttää. Voimakkaat värit, kulmikkaat muodot ja kissamaiset mallit ohjaavat huomiota otsaan ja eivät ole siksi suositeltavia.

Neliskulmaiset kasvot

Neliskulmaisten kasvojen kulmikkuutta kannattaa pehmentää kehyksillä, joissa on pyöreitä kaaria. Sankojen yläosan on hyvä olla korkealla, jotta se vetää huomiota pois leveästä leukalinjasta. Kehyksissä saa olla enemmän leveyttä kuin korkeutta. Kulmikaskasvoisen kannattaa välttää kulmikkaita linjoja ja kehyksiä, jotka vetävät huomion leveisiin leukaperiin (esim. pilottimalli).

Timantin muotoiset kasvot (kapea otsa ja leuka ja leveä kasvojen keskiosa)

Timantin muotoisille kasvoille sopivat kapeat ja kevyet kehykset, jotka eivät korosta liikaa kasvojen leveää keskiosaa. Kehykset saavat olla kasvoja kapeammat ja kaarevat, jolloin ne tasoittavat kulmikkuutta. Myös sangattomia laseja kannattaa kokeilla. Vältä kehyksiä, jotka ovat leveämmät, kuin kasvojen levein kohta ja aisoja, joissa on paljon koristeita.

Pitkät kasvot (yhtä leveä otsa, keskiosa ja leuka ja enemmän pituutta kuin leveyttä)

Pitkäkasvoisen kannattaa valita kehykset, jotka katkaisevat kasvojen pituuden. Voimakkaan väriset, vahvat ja paksut kehykset toimivat juuri näin pitkillä kasvoilla. Kasvojen pituutta tasapainottavat kehykset, jotka ovat hieman leveämmät kuin kasvojen levein kohta ja joiden painopiste on kehysten ulkosivulla. Jos kasvot ovat kulmikkaat, kannattaa suosia kaarevia muotoja. Pitkille kasvoille ei sovi liian pienet ja kasvoja kapeammat mallit tai liian kapeat ja korkeat kehykset.

Päärynänmuotoiset kasvot (posket ja leukaperät ovat leveämmät kuin otsa)

Päärynänmuotoisia kasvoja pukevat kehykset, jotka vievät huomiota pois kasvojen leveästä alaosasta ja lisäävät leveyttä kasvojen yläosaan. Esimerkiksi ylöspäin kaartuvat kissamaiset mallit, kulmikkaat ja suurehkot kehykset tasapainottavat päärynänmuotoisia kasvoja. Kannattaa välttää malleja, jotka laskevat kasvojen linjoja lisää, esimerkiksi pilottimalleja.

Pyöreät kasvot

Pyöreisiin kasvoihin sopivat kasvoja kapeammat kehykset. Suorat ja maltillisesti kulmikkaat linjat tasapainottavat kasvojen pyöreyttä. Myös paksut sangat ja värikkyys tuovat kaivattua särmää. Pyöreäkasvoisen kannattaa välttää kehyksiä, jotka toistavat ja korostavat kasvojen pyöreää muotoa ja jotka ovat kasvoja leveämmät.

Kehysten väri

Hiusten väri ohjastaa sopivan sävyn valinnassa

Kylmän vaaleista hiuksista voi erottaa selkeitä tuhkaisia sävyjä. Sävyt ovat usein lähellä platinaa. Myös silmälaseja valitessa kannattaa kokeilla kylmiä sävyjä, kuten sinistä, tummaa turkoosia, pinkkiä ja klassisen tyylikästä mustaa. Vältä kellertäviä ja kultaan taittavia sävyjä.

Lämpimän sävyisissä vaaleissa hiuksissa on usein pronssisia tai hunajaisia vivahteita. Silmälasivalikoimasta kannattaa napata nenälleen lämpimiä koralleja, vaaleita turkooseja, vihreitä ja punaisia kehyksiä.

Kylmän ruskeista hiuksista voi myös erottaa tuhkaisia sävyjä. Kehyksistä kannattaa silmäillä mustia, sinisiä, pinkkejä ja tummia turkooseja sävyjä.

Ruskeat hiukset, joista erottuu punertavia tai kultaisia sävyjä, kannattaa yhdistää mintunvihreisiin tai kamelinruskeisiin kilpikonna-kuvioisiin kehyksiin. Myös lämpimät vihreän, punaisen ja luonnonvalkoisen sävyt korostavat kauniisti ruskeita sävyjä.

Voimakkaan punaiset hiukset kannattaa yhdistää vihreisiin, kermanvalkoisiin tai mustiin kehyksiin. Vältä tuhkaisia ja kellertäviä sävyjä.

Mustien hiusten kanssa sopivat myös tyylikkäät kilpikonna-kuvioiset kehykset. Toisaalta mustat hiukset ovat ideaalit kirkkaille väreille, kuten merensiniselle ja karpalolle. Vältä vaaleita tai läpinäkyviä kehyksiä, jotka vievät kaiken värin pois kasvoiltasi.

Harmaat tai valkoiset hiukset kannattaa yhdistää rohkeasti kirkkaisiin väreihin. Kehyksissä voikin kokeilla lempivärejä. Vältä tylsiä vaihtoehtoja, kuten ruskeita ja kellertäviä sävyjä sekä ehdottomasti harmaata ja hopeaa.

Silmien väriä kannattaa korostaa oikean sävyisillä kehyksillä

Siniset silmät korostuvat sinisillä ja harmailla sävyillä. Jos silmien väriin haluaa todella kiinnitettävän huomiota, kokeile kontrastivärejä, kuten oranssia, ruskeaa tai korallin punaista.

Vihreät silmät sopivat täydellisesti yhteen ruskeiden, vihreiden ja kultaisten kehysten kanssa. Kontrastia saa aikaan violetilla ja lämpimällä vaaleanpunaisella.

Ruskeasilmäisten kannattaa kokeilla lämpimiä vihreitä ja ruskeita sävyjä. Jos silmien värin haluaa todella erottuvan, kannattaa valita ruskeita sävyjä, joissa on kellertäviä vivahteita.

Ihon sävy kannattaa myös huomioida

Ihon sävy on pohjimmaltaan joko kylmä tai lämmin. Oman ihon sävyn voi määrittää helposti sillä, miltä ranteesi pinnalla näkyvät verisuonet näyttävät. Jos ne näyttävät enemmän sinisiltä, ihosi on sävyltään kylmä. Jos suonet kuultavat läpi vihertävinä, ihosi on lämpimän sävyinen.

Vinkki: Ihon sävyn huomioimalla voit kasvattaa sinulle sopivien värien kirjoa. Jos esimerkiksi hiuksesi ovat kylmänvaaleat ja ihosi lämpimän sävyinen, voit kokeilla myös hunajablondeille sopivia sävyjä. Tärkeintä onkin kokeilla mahdollisimman erilaisia laseja löytääksesi parhaiten itsellesi sopivat kehykset.

Kehyksien laatu

Laatuun ja hintaan vaikuttavat valmistuksessa käytettyjen materiaalien ja yksityiskohtien määrä. Arvokkaan merkkikehyksen valmistukseen voi kuulua yli 100 eri työvaihetta yksityiskohdista ja käytetyistä materiaaleista riippuen.

Ratkaisevin laatutekijä valmistusvaiheessa on kehyksen pinnalla oleva galvanoitu kerros sekä päällimmäiset lakkakerrokset. Kunnollinen pintakäsittely, joka voi sisältää kymmeniä vaiheita varmistaa, että kehyksen pinta on laadukas eli siinä ei ole naarmuja, kuplia tai pölyä. Pintakäsittely on erittäin tärkeää, koska se suojaa tuotetta korroosiolta, kulumiselta ja värien haalistumiselta.

Asetaatti, ruostumaton teräs ja titaani ovat suosituimpia materiaaleja, koska ne ovat keveyitä, helppoja muotoilla ja kestäviä.

Kiinnitys- ja jousimekanismit ovat herkkiä vaurioille. Laadukkaissa silmälasikehyksissä on hyvin joustavat ja kestävät saranat ja ruuvit ovat ruostumatonta terästä, mikä kestää kovaa kulutusta.

Mikäli kehysmallissa on nenätyynyt, on tärkeää, että ne on valmistettu pehmeästä materiaalista, jolloin silmälaseja on miellyttävä käyttää. Nenätyynyjä on voitava säätää niin, että ne istuvat käyttäjälle täydellisesti ja säilyttävät muotonsa pitkään.

Laadukas kehysmateriaali kestää muotoilua ja säilyttää hyvin lopullisen muotonsa.

Linssi vaikuttaa kehysvalintaan

Kehyksen ja linssin yhteensovittaminen on tärkeä seikka. Linssi voi muuttaa silmälasien ulkonäköä. Silmälasikehysten valinnassa on siis samanaikaisesti otettava esteettisten näkökohtien lisäksi myös optiset ja silmälasien valmistukseen liittyvät vaatimukset.

Piilolinssit ovat mukava, käytännöllinen ja turvallinen vaihtoehto esimerkiksi urheillessa, ulkoillessa tai silloin, kun silmälasit tuntuvat häiritsevän. Piilolinsseillä saat vapautta elämääsi ja vaihtelua ulkonäköösi, halutessasi voit vaikka vaihtaa silmiesi väriä värillisillä piilolinssiellä.

Nykyaikaisia piilolinssejä saa myös hajataittoa korjaavina ja monitehoisina.

Piilolinssien käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Piilolinssit sopivat sinulle, kun silmäsi ovat terveet ja opit niiden käsittelyn. Piilolinssien soveltuvuus silmillesi tulee aina tutkia ennen kuin aloitat piilolinssien käytön. Tätä varten sinun tulee käydä piilolinssisovituksessa, jonka voi suorittaa optikko. Silmälääkärin lupa piilolinsseille tarvitaan, mikäli sinulla on jokin silmäsairaus. Jos et ole vielä täysi-ikäinen, keskustele vanhempiesi ja optikkosi kanssa, sopivatko piilolinssit sinulle. Tärkeintä on, että osaa itse käsitellä piilolinssejä ohjeiden mukaisesti.

Voit hyvin jatkaa piilolinssien käyttöä myös monitehosilmälasien rinnalla tai vaikkapa aloittaa piilolinssien käytön monitehopiilolinsseistä?

Piilolinssejä saa lähes kaikilla voimakkuuksilla. Piilolinsseillä voidaan korjata myös hajataitteisuutta ja niitä on saatavana monitehoisinakin, joten ne soveltuvat erinomaisesti ikänäköisille.

Kertakäyttöpiilolinssejä pidetään aina vain yhden kerran päiväkäytössä ja tämän jälkeen käytetty pari hävitetään ja seuraavan kerran otetaan jälleen uusi kertakäyttölinssipari käyttöön. Ne ovat helpoimmat, turvallisimmat ja huolettomimmat linssit. Ne ovat erityisen käteviä myös silloin, kun linssien pudistaminen on hygieenisesti hankalaa, esimerkiksi matkoilla tai uidessa.

Jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä löytyy niin päiväkäyttöisinä kuukausilinsseinä kuin ns. ”yötä-päivää” -linsseinä. Päiväkäyttöiset piilolinssit laitetaan silmiin käytön ajaksi, otetaan yöksi pois silmistä ja laitetaan säilytykseen puhdistusnesteeseen säilytyskoteloon. Niiden käyttöä jatketaan samalla linssiparilla valmistajan määrittelemän ajan verran, ennen kuin linssipari vaihdetaan uuteen. Ns. ”yötä-päivää” -linssejä voi materiaalinsa puolesta pitää yhtäjaksoisesti silmissä valmistajan määrittelemän ajan verran ilman, että niitä täytyy poistaa silmistä nukkumisen ajaksi.

Linssien käyttöaika silmillesi määräytyy aina silmiesi ja valittujen piilolinssien ominaisuuksien mukaan. Totuttele ja aloita piilolinssien käyttö optikkosi ohjeiden mukaisesti, ja vaihda piilolinssit uusiin niiden käyttöajan mukaisesti. Tällöin silmäsi pysyvät terveinä, ja piilolinssisi ovat aina kirkkaat.

Piilolinssien soveltuvuus on hyvin yksilöllistä. Suosittelemme säännöllisiä tarkastuksia optikollamme. Tarkastuksissa silmiesi kunto tutkitaan mikroskooppitutkimuksella. Tarkastuksessa nähdään, ovatko silmäsi voineet hyvin ja toimivatko piilolinssisi halutulla tavalla. Näin voidaan reagoida muutoksiin hyvissä ajoin ennen kuin niistä on silmillesi haittaa.

Aurinkolasit suojaavat silmiä liialta näkyvältä valolta, häikäistymiseltä, tuulelta ja roskilta sekä ultraviolettisäteilyltä: UVB-säteily voi aiheuttaa akuutin, kivuliaan sarveis- ja sidekalvon tulehduksen. Ulkoisista tekijöistä UV-säteily on merkittävcin harmaakaihin syntyyn vaikuttava tekijä. UV100% tai UV 400 –merkinnät kehyksessä tarkoittavat, että UV-säteily suodattuu kokonaan pois.

Laadukkaat aurinkolasit ovat linsseiltään samaa optista laatua kuin silmälasitkin: aurinkolasien valontaitto-ominaisuuksien tulee olla virheettömät, ne eivät saa heikentää näöntarkkuutta, eivät oleellisesti vähentää silmien kontrastiherkkyyttä, eivätkä vääristää luonnollisia värejä, jos käyttötarkoitus sitä edellyttää. Laadukkaat aurinkolasikehykset ovat kestävät.

Aurinkolasit estävät sinisen valon aallonpituuden pääsyn silmään. Sinisellä valolla tarkoitetaan näkymättömien UVA-säteiden ja näkyvän valon valon rajalla olevaa lyhytaaltoista valoa. Se aiheuttaa näkemiseen usvaisuutta ja epätarkkuutta sekä erityisesti kontrastierottelun heikentymistä kirkkailla lumihangilla. Valkoinen hiekka esim. umarannalla heijastaa sinistä valoa voimakkaasti. Sinisen valon vaarallisuutta silmien terveydelle tutkitaan parhaillaan.

Laserleikatuille silmille aurinkolasit ovat erityisen tärkeät ensimmäisen vuoden aikana leikkauksen jälkeen. Aurinkolaseilla voidaan auttaa harmaakaihi- tai linssileikkauksen jälkeen mahdollista häikäisyn tunnetta.

Aurinkolasit myös suojaavat häikäisyltä silmälääkärin tutkimuksen jälkeen, kun pupillit on laajennettu lääkkeillä ja silmään pääsee tavallista enemmän valoa.

Parhaan hyödyn aurinkolaseista saat kun valitset ne käyttötarkoituksen mukaan: kaupunkikäyttöön, vesille, autoiluun, urheiluun tai keväthangille sopivat erilaiset aurinkolasit.