Turkulainen artisti Ressu Redford hankki ensimmäiset silmälasinsa lukion toisella luokalla. Ennen taittovirheen korjausleikkausta linssivahvuutta oli kertynyt noin –2D:n verran.

Minulla on aina ollut vaikeuksia piilolasien silmiin laittamisessa. Viime vuosina se meni jo sentään lähes ongelmitta, mutta alkuaikoina piilarien laittaminen saattoi kestää tuskallisen kauan. Jalkapallon, keikkojen ja monien muiden asioiden takia piilolasit olivat minulle välttämättömiä monta vuotta. Muuten käytin normaalisti sankalaseja.

Vähitellen alkoi tuntua siltä, että työni ja varsinkin esiintymisten takia silmälasien käyttö ei enää ollut mielekästä. Piilolasien käyttö vaati puolestaan jatkuvaa tarkistamista, onko niitä mukana ja onko varmasti riittävästi. Unohtamisesta on joskus aiheutunut ongelmia, Ressu kuvailee.

Leikkausta puolsi sellainenkin, tavallisen arjen käytännöllinen mukavuustekijä, että halusin tietää, miltä tuntuu nähdä selvästi heti herätessä, tarvitsematta laittaa laseja päähän.

Leikkauskokemus vaikutti klinikan valintaan

Ressu kertoo päätyneensä leikkaukseen seurattuaan läheltä muiden, lähinnä vaimonsa ja joidenkin ystäviensä leikkauskokemuksia. Tietoa leikkauksista hän kertoo hakeneensa netistä, ja tutkineensa eri vaihtoehtoja Turussa.

Valitsin Turun Silmäexpertit ja dosentti Minna Sandberg-Lallin. Tärkein syy oli leikkaavan lääkärin kokemus, mutta toki päätökseeni vaikutti sekin, että tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet hänen potilainaan.

Moderni tekniikka ja luotettavat leikkausmenetelmät ovat Ressun mielestä ilman muuta tärkeitä, mutta tärkeänä hän pitää myös, miten asiakas kokee hoitavan henkilökunnan. Tämä asia on mielestäni Silmäexperteissä todella hyvässä kunnossa.

Ilmapiiri henkilökunnan kesken tuntuu olevan oikein hyvä ja se välittyy myös asiakkaalle rentouttavana ja hyvänä fiiliksenä. Monenlaista asiakaspalvelua kokeneena voin sanoa, että Silmäexperteillä asiakkaana on helppo ja mukava olla. Kaikki tutkimukset ja leikkaus sujuivat rennon, mukavan ja samalla ammattimaisen ilmapiirin vallitessa.

Ei tarvetta jännittää leikkausta

Jostain syystä en ainakaan tietoisesti jännittänyt leikkausta juuri lainkaan. Eikä siihen kyllä ollut tarvettakaan. Sen voi näin jälkikäteen sanoa. Hämmästyttävän nopeaa toimintaa.

Sovimme, että minulle tehdään ns. monovision-ratkaisu, jossa toinen silmä jätetään hieman likinäköiseksi, jolloin sillä näkee lähelle ja toisella nollaan leikattavalla silmällä näkee kauas. Siihen totuttelen tällä hetkellä. Onhan leikkauksesta vasta neljä päivää. Heti leikkausta seuraavana päivänä näin huomattavasti paremmin kuin ilman laseja ennen leikkausta.

Lasittomuus on hyvä ja vapauttava tunne. Olen kyllä kuullut tämän muiden suusta, mutta pakko on yhtyä nyt lauluun. Tämä olisi todellakin pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin, Ressu Redford nauraa.