LASIK vs. SMILE -leikkaukset

Taittovirheiden korjauksia tehdään myös SMILE-tekniikalla. Tutkimusten mukaan kuitenkin SMILE-leikkauksessa on suurempi riski mm. steriilin sarveiskalvon tulehdukseen kuin LASIK-operaatiossa.

SMILE-leikkauksen riskit

Steriilin sarveiskalvon tulehdus

SMILEssa, kuten myös FEMTOLASIKissa, on suurempi riski steriiliin sarveiskalvon tulehdukseen (DLK) kuin tehtäessä LASIKissa läppä mikrokeratometrilla. Asia on todettu laajoissa kansainvälisissä meta-analyyseissä (laaja tutkimusten synteesi) J Cataract Refract Surg 2011; 37: 2151-2159 ja J Refract Surg. 2012 Jan;28(1):15-24.

Hitaampi toipuminen

SMILEn jälkeen toipuminen on hitaampaa kuin LASIKissa eikä menetelmä sovi lainkaan pienen taittovirheen korjaukseen tai jos taittovirheessä on paljon hajataitteisuutta. SMILEllä ei voi myöskään korjata kaukotaitteisuutta (=plus-voimakkuuden tarve kaukolaseissa) tai korkeamman asteen taittovirheitä ollenkaan. Mahdolliset SMILEn uusintaleikkaukset on tehtävä pintalaseroinnilla (PRK tai FLOW) tai ohuella LASIK läpällä.

Pintalaserointi eli PRK, FLOW tai LASEK sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka harrastavat esim. kontaktilajeja tai muusta syystä voivat saada iskuja silmiin eivätkä siksi halua LASIK-läppäleikkausta. PRK, FLOW tai LASEK tulee kysymykseen myös, mikäli sarveiskalvon paksuus ei riitä.

Seuraamme jatkuvasti lääketieteellisen tutkimuksen tuloksia ja käytämme vain tieteellisesti luotettavaksi ja hyviksi todettuja menetelmiä.