Jälkikaihin poistoleikkaus (YAG)

Jälkikaihi

Jälkikaihi tarkoittaa tilaa, jossa linssipussin, johon keinomykiö on laitettu, takapintaan on tullut samentumaa paranemisreaktion seurauksena. Jälkikaihia voi tulla osalle harmaakaihileikatuista potilaista. YAG-laser kapsulotomia on tarkoitettu jälkikaihin poistoon.

YAG-kapsulotomialla tehdään laserilla aukko linssipussin takapintaan, jolloin jälkikaihi ei enää kehity. Toimenpide tehdään tippapuudutuksessa, jolloin puudutuspiikkejä ei tarvita. Toimenpiteen yhteydessä silmän pintaan laitetaan suurentava kontaktilasi. Toimenpide tapahtuu biomikroskooppiin kytketyn YAG-laserin avulla ja kestää noin 5-10 min / silmä.

Silmänpaine olisi hyvä mitata 1-2 päivän kuluttua toimenpiteestä.

Kuukauden kuluttua laseroinnista on hyvä käydä silmälääkärin kontrollissa, jolloin tarkistetaan toimenpiteen jälkeinen tilanne. YAG-laser kapsulotomialla on tarkoitus saada näköä paremmaksi, mutta mikäli silmässä on muita sairauksia esim. silmänpohjan rappeumaa tai glaukomaa, toimenpide ei poista silmän muiden mahdollisten sairauksien aiheuttamaan näön heikentymistä.

 

Parhaillaan palveluksessasi!
 

SILMÄKLINIKKA & OPTIKKOMYYMÄLÄ

avoinna ma-pe klo 8.30-16.30


AJANVARAUS SILMÄLÄÄKÄRILLE JA OPTIKOLLE verkkoajanvarauksella, puh. (02) 277 5100 tai info@silmaexpertit.fi

HUOM. MAKSUVÄLINEENÄ EI KÄY KÄTEINEN.

 

VERKKOKAUPPA 24/7 silmäterveys.shop

 

FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN | INSTAGRAM


TERVETULOA!

Huomioimme koronaepidemian mahdollisimman hyvin palveluhygieniassamme. Tarjoamme asiakkaalle hengityssuojan ja mahdollisuuden puhdistaa kätensä. Henkilökunnallamme on käytössä suojamaskit. Huolehdimme, että asiakkaamme voivat noudattaa tiloissamme turvaväliä. Henkilöstömme varmistaa etukäteen kaikkien asiakkaiden terveyden tilaa koronan osalta. Puhdistamme palvelutilaamme jokaisen asiakkaan jälkeen. 

Huomioithan, että emme voi palvella toimitiloissamme, mikäli sinulla tai läheiselläsi minkäänlaisia flunssan oireita kuten hengitystieoireita, yskää tai kuumetta, tai sinä tai läheisesi olette olleet viimeisten 14 päivän aikana ulkomailla tai muuten altistununeita koronavirukselle. Asiakkaiden saattajia emme valitettavasti voi tällä hetkellä myöskään ottaa sisätiloihin klinikalle. Mikäli saattaja on välttämätön, pyydämme että ilmoitat asiasta etukäteen.


Terveytesi on tärkeä työmme. Ilo nähdä!