Turun Silmäexpertit silmänpohjanrappeuman hoito

Linssileikkaus ei ole lääketieteellisesti perusteltuna järkevä ratkaisu alle 50-vuotiaan taittovirhekirurgiassa.

Terveen mykiön vaihtaminen tekomykiöön linssileikkauksessa terveessä silmässä ei yleensä ole tarpeellista eikä viisasta, paitsi jos on kyse hyvin suurien taittovirheiden korjaamisesta ja potilas on yli 50 vuotias eli hänellä ei ole enää paljon omaa silmän mukautumiskykyä jäljellä.

Silmän sisäisessä leikkauksessa on enemmän riskejä kuin silmän pintaan sarveiskalvoon kohdistuvassa laserleikkauksessa. Erityisesti vaihdettaessa silmän sisään monitehoinen multifokaalinen tekomykiö, jossa on spiraalimaisesti erilaisia alueita, kärsii näkemisen laatu ja näkö voi olla epätarkka kaikille etäisyyksille pysyvästi leikkauksien jälkeen.

Silmän mukautumiskyky ei säily linssileikkauksessa ja jos silmän sisään on laitettu monitehoinen linssi, näön laatua ei saa millään lasikorjauksella tai laseroinnilla enää hyväksi vaan näkö voi jäädä suttuiseksi ja valon tarve lisääntyy merkittävästi. Moniteholinssileikkaukset eivät ole suositeltavia, jos silmässä on esim. glaukoomaa tai silmänpohjarappeumaa. Mikäli näitä sairauksia tulee myöhemmällä iällä, silmän sisällä oleva monitehoinen linssi vaikeuttaa potilaan näkemistä.

Esitutkimuksen suorittaa silmätautien erikoislääkäri ja hän tekee tutkimusten perusteella hoitosuunnitelman yhdessä potilaan kanssa suositellen aina vähäriskisintä menetelmää. Näin voit olla varma, että kaikki näkötarpeesi ja mahdolliset silmäsairautesi tulevat huomioiduiksi menetelmää valittaessa. Turun Silmäexperteillä taittovirhekorjauksia tehdään sekä laserilla että linssileikkauksella, potilaan tarpeen ja silmien terveystilanteen mukaan.

Varaa aika esitutkimukseen:
puh. 02 277 5100
info@turunsilmaexpertit.fi

Parhaillaan palveluksessasi!
 

SILMÄKLINIKKA & OPTIKKOMYYMÄLÄ

avoinna ma-pe klo 8.30-16.30


AJANVARAUS SILMÄLÄÄKÄRILLE JA OPTIKOLLE verkkoajanvarauksella, puh. (02) 277 5100 tai info@silmaexpertit.fi

HUOM. MAKSUVÄLINEENÄ EI KÄY KÄTEINEN.

 

VERKKOKAUPPA 24/7 silmäterveys.shop

 

FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN | INSTAGRAM


TERVETULOA!

Huomioimme koronaepidemian mahdollisimman hyvin palveluhygieniassamme. Tarjoamme asiakkaalle hengityssuojan ja mahdollisuuden puhdistaa kätensä. Henkilökunnallamme on käytössä suojamaskit. Huolehdimme, että asiakkaamme voivat noudattaa tiloissamme turvaväliä. Henkilöstömme varmistaa etukäteen kaikkien asiakkaiden terveyden tilaa koronan osalta. Puhdistamme palvelutilaamme jokaisen asiakkaan jälkeen. 

Huomioithan, että emme voi palvella toimitiloissamme, mikäli sinulla tai läheiselläsi minkäänlaisia flunssan oireita kuten hengitystieoireita, yskää tai kuumetta, tai sinä tai läheisesi olette olleet viimeisten 14 päivän aikana ulkomailla tai muuten altistununeita koronavirukselle. Asiakkaiden saattajia emme valitettavasti voi tällä hetkellä myöskään ottaa sisätiloihin klinikalle. Mikäli saattaja on välttämätön, pyydämme että ilmoitat asiasta etukäteen.


Terveytesi on tärkeä työmme. Ilo nähdä!