Sopiiko laserleikkaus sinulle?

Ammatti ja harrastukset hyvä syy laserleikkaukseen

Periaatteessa silmien laserleikkausta voi suositella jokaiselle, joka kokee silmälasit tai piilolinssit hankaliksi työssä ja vapaa-aikana. Lopullisesti soveltuvuus taittovirheen korjausleikkaukseen todetaan aina leikkausta edeltävässä esitutkimuksessa. Erityisesti silmälasittomuutta arvostavat urheilijat ja liikuntaa harrastavat. On selvää, että vauhdikkaasta lajista nauttii enemmän, kun lasit eivät haittaa menoa.

Rauhallisemmassakin lajissa, vaikkapa kuntouinnissa tai voimistellessa, silmälaseista on jo harmia. Lasittomuus on myös turvallisuutta: silmälasien rikkoontuminen tai katoaminen tekee olon avuttomaksi. Myös etenkin nuorilla ammatilliset tavoitteet voivat olla syynä laserleikkaukseen. Monissa töissä vaaditaan tiettyä näöntarkkuutta, kuten lentoemännän, palomiehen, poliisin, esiintyvän taiteilijan tai merimiehen ammateissa. Laserleikkaus hyväksytään yleensä näönkorjauksen perustaksi.

 

Excimer-laserleikkaus ei sovi kaikille

Excimer-laserleikkaus voidaan tehdä useimmille, mutta joitakin rajoituksia toimenpiteelle on. Esitutkimuksessa on hyvä kertoa lääkärille allergioistaan ja mahdollisista yleissairauksistaan sekä suvussa ilmenneistä silmäsairauksista. Muista myös kertoa, jos taittovirheessäsi on tapahtunut viimeisten vuosien aikana suuria muutoksia.

Laserleikkausta ei tehdä:

  • Raskaana olevalle. Leikkauksen jälkeisenä kuutena kuukautena ei ole hyvä tulla raskaaksi. Jos näin käy, ilmoita siitä hoitavalle lääkärille.
  • Keratoconus-potilaalle (sarveiskalvon kartiomaistuminen)
  • Harmaakaihipotilaalle
  • Alle 18-vuotiaalle, koska silmien kehitys on vielä kesken.
  • Eräät yleissairaudet voivat olla este leikkaukselle

Maksuton arvio

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon ja leikkausinfoon silmäterveyden ammattilaiselle. Mittausten tulosten perusteella saat silmälääkärin arvion silmiesi leikkauskelpoisuudesta suoraan sähköpostiisi.

Voit varata ajan myös puhelimitse numerosta (02) 277 5100.

Leikkausmenetelmät

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Laserleikkauksella voit päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä, arvion tästä saat leikkaavalta silmäkirurgilta.

Voit myös soittaa ja keskustella sinulle sopivasta hoidosta (02) 277 5100.

Hinnasto

Laadukas hoito maksaa itsensä nopeasti takaisin elämänlaatuna. Hinnastosta löydät laserleikkaus- ja linssileikkaushinnastomme.

Voit myös maksaa joustavasti osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Saat halutessasi jopa 24 kk maksuaikaa ilman korkoa.