Linssileikkaus vs. LASIK tai LASEK

Miksi linssileikkaus?

Linssileikkaus on järkevää tehdä, jos linssissä on samentumia eli harmaakaihta.

Linssileikkauksessa silmän sisällä oleva mykiö eli linssi vaihdetaan tekomykiöön eli käytetään täysin samaa tekniikkaa kuin harmaakaihileikkauksessa. RLE tulee sanoista Refraktive Lens Exchange ja tarkoittaa operaatiota, jossa harmaakaihileikkauksen tapaan tehdään leikkaus taittovirheen korjaamiseksi, vaikka silmässä ei ole harmaakaihta.

Terveen linssin eli mykiön vaihtaminen tekomykiöön terveessä silmässä ei yleensä ole tarpeellista eikä viisasta, paitsi jos on kyse hyvin suurien taittovirheiden korjaamisesta (yli -12 D tai yli +6 D) ja potilas on yli 50 vuotias eli hänellä ei ole enää paljon omaa akkomodaatio- eli mukautumiskykyä jäljellä.

Silmän sisäisessä leikkauksessa on enemmän riskejä kuin silmän pintaan sarveiskalvoon kohdistuvassa LASIK- tai LASEK-pintalaseroinnissa. Osalle linssi-/kaihileikatuista potilaista tulee myös ns. jälkikaihta, jonka hoitamiseksi tarvitaan erillinen lasertoimenpide.

Linssileikkauksen linssityypit

Linssipussiin voidaan laitaa joko yksitehoinen tai monitehoinen linssi (multifocal). Erityisesti vaihdettaessa silmän sisään monitehoinen multifokaalinen tekomykiö, jossa on spiraalimaisesti erilaisia alueita, kärsii näkemisen laatu ja näkö voi olla epätarkka kaikille etäisyyksille pysyvästi leikkauksien jälkeen.

Aikuisnäköisen henkilön näön laatu säilyy parhaana mahdollisena ns. monovision-ratkaisun avulla, joka voidaan tehdä joko laserilla tai harmaakaihileikkauksella. Tällöin tähdätään toinen silmä näkemään tarkasti kauas ja toinen lähelle, ja näön laatu ei kärsi. Silmän mukautumiskyky ei säily linssileikkauksessa eikä tarkentavaa korjausleikkausta voida tässäkään tehdä kuin laseroinnilla, mutta jos silmän sisään on laitettu monitehoinen linssi, näön laatua ei saa millään lasikorjauksella tai laseroinnilla enää hyväksi vaan näkö jää suttuiseksi, valon tarve lisääntyy merkittävästi, koska multifokaalinen linssi jakaa silmän sisään tulevaa valoa useisiin kohtiin.

Moniteholinssileikkaukset eivät ole suositeltavia, jos silmässä on esim. glaukoomaa tai silmänpohjarappeumaa. Mikäli näitä sairauksia tulee myöhemmällä iällä, silmän sisällä oleva monitehoinen linssi vaikeuttaa potilaan näkemistä. Eli kaiken kaikkiaan, mikäli ei ole todettu harmaakaihta, linssileikkaus ei ole suositeltava taittovirheiden korjaamiseen vaan laserleikkaus on silloin parempi vaihtoehto. Mikäli harmaakaihta on jo todettu, harmaakaihi- eli yksitehoisella linssileikkauksella voidaan tehdä myös monovisionratkaisu, jolloin toisella silmällä näkee kauas ja toisella lähelle. Näön laatu ei kärsi, eikä valonvoimakkuuden tarve lisäänny niin kun tapahtuu multifokaalisella linssillä.

Lue lisää harmaakaihileikkausesitteestä (pdf).

Maksuton arvio

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon silmäkirurgiaan perehtyneen ammattilaisen vastaanotolle. Mittausten tulosten perusteella saat silmälääkärin arvion leikkauskelpoisuudestasi.

Voit varata ajan myös puhelimitse numerosta (02) 277 5100.

Leikkausmenetelmät

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Laserleikkauksella voit päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä, arvion tästä saat leikkaavalta silmäkirurgilta.

Voit myös soittaa ja keskustella sinulle sopivasta hoidosta (02) 277 5100.

Hinnasto

Laadukas hoito maksaa itsensä nopeasti takaisin elämänlaatuna. Hinnastosta löydät laserleikkaus- ja linssileikkaushinnastomme.

Voit myös maksaa joustavasti osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Saat halutessasi jopa 24 kk maksuaikaa ilman korkoa.

Parhaillaan palveluksessasi!
 

SILMÄKLINIKKA & OPTIKKOMYYMÄLÄ

avoinna ma-pe klo 8.30-16.30


AJANVARAUS SILMÄLÄÄKÄRILLE JA OPTIKOLLE verkkoajanvarauksella, puh. (02) 277 5100 tai info@silmaexpertit.fi

HUOM. MAKSUVÄLINEENÄ EI KÄY KÄTEINEN.

 

VERKKOKAUPPA 24/7 silmäterveys.shop

 

FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN | INSTAGRAM


TERVETULOA!

Huomioimme koronaepidemian mahdollisimman hyvin palveluhygieniassamme. Tarjoamme asiakkaalle hengityssuojan ja mahdollisuuden puhdistaa kätensä. Henkilökunnallamme on käytössä suojamaskit. Huolehdimme, että asiakkaamme voivat noudattaa tiloissamme turvaväliä. Henkilöstömme varmistaa etukäteen kaikkien asiakkaiden terveyden tilaa koronan osalta. Puhdistamme palvelutilaamme jokaisen asiakkaan jälkeen. 

Huomioithan, että emme voi palvella toimitiloissamme, mikäli sinulla tai läheiselläsi minkäänlaisia flunssan oireita kuten hengitystieoireita, yskää tai kuumetta, tai sinä tai läheisesi olette olleet viimeisten 14 päivän aikana ulkomailla tai muuten altistununeita koronavirukselle. Asiakkaiden saattajia emme valitettavasti voi tällä hetkellä myöskään ottaa sisätiloihin klinikalle. Mikäli saattaja on välttämätön, pyydämme että ilmoitat asiasta etukäteen.


Terveytesi on tärkeä työmme. Ilo nähdä!