LASIK vs. FemtoLASIK

Markkinoille on tullut myös femtosekuntilasereita LASIK-läpän muodostamista varten. Femtosekuntilasereiden käytöstä läpän teossa ei ole osoitettu olevan mitään lääketieteellistä hyötyä.

Lähde: Cataract & refractive surgery today Europe: April 2012 p.52-54: Mechanical Microkeratome versus Femtosecond Laser ja p.56-59: A Review of LASIK Flap Complications: Modern mechanical and laser devices make flap complications uncommon jaCataract and Refractive Surgery Today Europe November / December 2007,Vol 2, No 8, sivut 46-49, E.G. Konstantakopoulou and G.C. Charonis; sivut 52-53, L. Spadea et. al.; sivut 56-57; S.E. Pascucci

Femtolaser, femtoLASIK vs. Pendular mikrokeratomi

Läpän alainen steriili tulehdus

Kansainvälisten laajojen metaanalyysien (meta-analyysi eli synteesi, joka antaa tutkittavasta kysymyksestä vahvempaa näyttöä kuin yksittäiset tutkimukset) perusteella disseminoitunut lamellarinen karatiitti eli läpän alainen steriili tulehdus on femtosecond laserin jälkeen tavallisempi kuin tehtäessä läppä mikrokeratomilla.

Lähde: J Cataract Refract Surgery 2011; 37: 2151-2159 (Metaanalysis; J Refract Surg. 2012 Jan; 28 (1): 15-24 (Metaanalysis).

Pitkäaikaiset tulehdusreaktiot

Tehtäessä läppä mikrokeratomilla, ko. keratiittia on äärimmäisen harvoin. Asiaa käsittelevässä kansainvälisessä katsausartikkelissa Review of Ophthalmology) todetaan, että femtosecondlaserista aiheutuvat haitat ovat suuremmat kuin mahdolliset hyödyt: Se aiheuttaa mm. pitkäaikaista tulehdusreaktiota, keratiittia (mikä on yksi LASIKin pelätyimmistä komplikaatioista), läpän alle, joka vaatii pitkällistä kortisonihoitoa leikkauksen jälkeen.

Lähde: Review of Ophthalmology; Nov 2005 p.1-3; S.E. Wilson: Femosecond Laser vs. Microkeratome LASIK flaps

Kudossiltojen repiminen

Kudosärsytys femtoLASIK-leikkauksen jälkeen johtuu silmän pinnan epiteelivauriosta tehtäessä LASIK-läppää laserilla. Toinen syy kudosärsytykseen on se, että laser ei tee helposti nostettavaa läppää niin kuin mikrokeratomi, vaan läpän ja sen alla olevan kudoksen väliin jää kudossiltoja, jotka pitää repiä instrumentilla rikki ennen kuin läppä voidaan nostaa ylös.

Asiaa voisi verrata siihen, revitäänkö levästä siivu (femtoLASIK) vai leikataanko  se terävällä veitsellä (mikrokeratomi). Veitsellä tulee tasaisempi ja parempi jälki. Myös näön palautuminen femtoLASIK leikkauksen jälkeen on hitaampaa kuin mikrokeratomilla tehdyssä läpässä suuremman kudosärsytyksen ja epätasaisemman leikkauspinnan vuoksi.

Edellämainittuja löydöksiä osoittavia muita ajankohtaisia artikkeleita on useita. Myös femtosecond laserilla voi tulla epätäydellisiä läppiä ja jopa läppiä, jotka eivät avaudu lainkaan, jos laserointi on ollut riittämätön.

Lähteet: Cataract and Refractive Surgery Today Europe November / December 2007,Vol 2, No 8 lehdessä julkaistut artikkelit: (1) sivut 52-53, L. Spadea et. al.: Why I still use the microkeratome; (2) sivut 56-57; S.E. Pascucci: I choose the microkeratome – Just because a femtosecond laser LASIK procedure is more expensive does not make it better. (3) sivut 61-65 J. Javaloy ym.: Inflammatory Conditions Associated with the Femtosecond Laser: Transient light sensitivity syndrome and diffuse lamellar keratitis are related to femtosecond use sekä artikkeli Ocular Surgery News -lehdessä, A. Agarwal, September 15;2006; : Managing femtosecond laser complications: Suction loss, gas bubble interference, unliftable laps and other complications.

Jatkuva tutkimusten seuraaminen

Seuraamme jatkuvasti lääketieteellisen tutkimuksen tuloksia ja käytämme tieteellisesti luotettavaksi ja hyviksi todettuja menetelmiä, kuten Pendular- mikrokeratomia läpän tekoon. Tällä huippumodernilla mikrokeratomilla silmän paineistusaika on vain noin puolet siitä, mitä femtosekuntilaserilla tarvitaan silmän paineistukseen läpän tekemiseksi. Tarvittava vakuumi on samaa luokkaa kuin femtosecondlaserilla.

Pendular mikrokeratomilla saadaan ohuita (90-110 um) tasapaksuja läppiä tarkasti ja turvallisesti, mikä on nykykäsityksen mukaan optimaalista, ilman femtosecond laserin aiheuttamaa kudosärsytystä ja muita haittoja. Pendular mikrokeratomi on saanut Yhdysvaltain lääketieteellisten laitteiden turvallisuutta valvovan viranomaisen, FDA:n, hyväksynnän. tämä tunnustus on merkittävä osoitus kyseisen laitteen ja leikkaustekniikan turvallisuudesta.

Maksuton arvio

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon silmäkirurgiaan perehtyneen ammattilaisen vastaanotolle. Mittausten tulosten perusteella saat silmälääkärin arvion leikkauskelpoisuudestasi.

Voit varata ajan myös puhelimitse numerosta (02) 277 5100.

Leikkausmenetelmät

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Laserleikkauksella voit päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä, arvion tästä saat leikkaavalta silmäkirurgilta.

Voit myös soittaa ja keskustella sinulle sopivasta hoidosta (02) 277 5100.

Hinnasto

Laadukas hoito maksaa itsensä nopeasti takaisin elämänlaatuna. Hinnastosta löydät laserleikkaus- ja linssileikkaushinnastomme.

Voit myös maksaa joustavasti osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Saat halutessasi jopa 24 kk maksuaikaa ilman korkoa.