Ikänäkö

Ikänäköisellekin apua

Ikänäköisyydessä (presbyopia) tai aikuisnäössä silmällä ei pysty tarkentamaan katsetta lähelle. Iän mukana silmän sisäisen linssin eli mykiön mukautumiskyky heikkenee vähitellen. Mykiön jäykistyessä taittovoima ei lähelle katsottaessa lisäänny riittävästi, jolloin lähelle ei näe hyvin. Yleensä ikänäkö alkaa vaivata, kun on täyttänyt 40-45 vuotta, vaikka vaihtelut ovat yksilöllisiä. Asia korjataan yleensä lukulaseilla.

Laserleikkauksesta apu ikänäköön?

Laserleikkauksellakin voidaan auttaa ikänäöstä kärsiviä . Silloin hyödynnetään ns. monovision ilmiötä . Tällöin toinen silmä laseroidaan hieman miinukselle ja sillä näkee hyvin lähelle. Toinen silmä leikataan nollaan, jolloin sillä näkee hyvin kauas. Tällaiseen lievään silmien eriparisuuteen (noin 0.5-1.75 diopteria) tottuu melko pian; tosin siinäkin on yksilöllistä vaihtelua. Monovision ilmiötä voi kokeilla piilolaseilla ja esitutkimuksessa eri vaihtoehtoja voidaan havainnollistaa koesangoin. Näin lukulaseistakin voi päästä eroon tai niiden hankintaa voidaan siirtää vuosilla. Koska ikänäköisyys lisääntyy vähitellen 55-60 vuotiaaksi saakka, on mahdollista, että lukusilmää pitää korjata vuosien myötä lisää. Tarvittavaa lähivoimakkuutta pitää lisätä iän myötä, aivan kuten pitäisi hankkia vahvempia lukulasejakin.

 

Nopea ja kivuton linssileikkaus

Linssileikkauksella voidaan päästä eroon silmälaseista, jos silmiä ei voida hoitaa laserleikkauksella. Laserleikkauksen esteenä voi olla esimerkiksi sarveiskalvon rakenteen sopimattomuus, suuret taittovirheet tai harmaakaihi.
Linssileikkauksia tehdään pääasiassa aikuisnäköisille. Korkeatasoinen, ja potilaalle oikein suunniteltu aikuisnäköleikkaus mahdollistaa useimmille näkemisen niin kauas, keskietäisyydelle kuin lähellekin ilman silmälaseja. Aikuisnäkö voidaan korjata linssileikkauksella. Osalle potilaista soveltuu myös laserleikkaus tai näiden yhdistelmä. Aikuisnäköleikkauksessa parhaat tulokset saavutetaan yleensä leikkaamalla molemmat silmät.

Linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan uuteen linssiin, joko yksitehoiseen tai moniteholinssiin. Linssileikkaus sopii erityisen hyvin yli 50-55 -vuotiaille sekä kaikille, joilla on alkavia kaihimuutoksia. Linssileikkauksesta käytetään myös nimityksiä kirkkaan linssin leikkaus (CLE) tai refraktiivinen linssileikkaus (RLE).
Tällä menetelmällä saadaan korjattua kaukonäön lisäksi myös lähi- ja välietäisyyksien näköä. Jos silmissä on suurempaa hajataitteisuutta, on parhaan mahdollisen näöntarkkuuden varmistamiseksi hyvä valita hajataitteisuutta korjaavat linssit.

Osalle potilaista korkeatasoiset yksiteholinssit ovat paras vaihtoehto. Tähdättäessä silmät eriparisiksi yksiteholinsseillä, puhutaan niin sanotusta monovision-ratkaisusta, jolloin toinen silmä näkee lähelle ja toinen kauas. 95% potilaista tottuu tähän muutamassa viikossa tai kuukaudessa.
Turun Silmäexperteillä on saatavana parhaat erikoislinssit, joilla potilas näkee leikkauksen jälkeen ilman laseja kauas, keskietäisyydelle ja lähelle.

Linssileikkaus tapahtuu paikallispuudutuksessa ja kestää noin 15 minuuttia. Leikkaus tehdään nykyaikaista fakotekniikkaa käyttäen. Silmään tehdään muutaman millimetrin viilto ja silmien omat linssit eli mykiöt korvataan tekomykiöillä. Leikkaustekniikka on sama kuin kaihileikkauksessa. Potilaat, joille on tehty linssileikkaus eivät siten enää myöhemminkään tarvitse kaihileikkausta.

Linssileikkaus Premium -paketit

Palvelu soveltuu potilaille, joilla kaihileikkauksen lisäksi mahdollisesti tarvitaan laserointia parhaan mahdollisen näön saavuttamiseksi. Tällöin kirurgi esitutkimuksen yhteydessä sopii asiakkaan kanssa Linssileikkaus Premium -paketista. Kysy lisää henkilökunnaltamme.

Maksuton arvio

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon silmäkirurgiaan perehtyneen ammattilaisen vastaanotolle. Mittausten tulosten perusteella saat silmälääkärin arvion leikkauskelpoisuudestasi.

Voit varata ajan myös puhelimitse numerosta (02) 277 5100.

Leikkausmenetelmät

Silmien laserleikkaus on nopea ja turvallinen tapa korjata näköön liittyviä ongelmia. Laserleikkauksella voit päästä kokonaan eroon silmälaseista tai piilolinsseistä, arvion tästä saat leikkaavalta silmäkirurgilta.

Voit myös soittaa ja keskustella sinulle sopivasta hoidosta (02) 277 5100.

Hinnasto

Laadukas hoito maksaa itsensä nopeasti takaisin elämänlaatuna. Hinnastosta löydät laserleikkaus- ja linssileikkaushinnastomme.

Voit myös maksaa joustavasti osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Saat halutessasi jopa 24 kk maksuaikaa ilman korkoa.