Laserleikkaus

Laserilla eroon silmälaseista

Meillä voit olla varma siitä, että sinulle valitaan juuri sinulle sopivin ja paras vaihtoehto laajasta palveluvalikoimastamme, lääketieteellisin perustein. Teemme työmme vastuuntuntoisesti ja haluamme varmistaa, että saat aina kaiken ohjeistuksen sekä suullisesti että kirjallisesti. Hoitoprosessimme on tarkasti suunniteltu ja auditoitu noudattaen sertifioitua laatujärjestelmäämme.

Laserkirurgimme, silmätautiopin dosentti Minna Sandberg on laserleikkausten uranuurtaja Turussa, edelläkävijä Suomessa ja alan kansainvälinen luennoitsija. Hän on ollut myös mukana tekemässä taittovirhekirurgian Käypä hoito -suositusta.

Turvallisessa hoitoprosessissasi silmäkirurgi tekee esitutkimuksen sekä sen yhteydessä täydellisen silmien terveystarkastuksen ja silmäkirurgi huolehtii myös kaikista jälkikontrolleistasi. Laitteemme ovat huippulaatua ja tieteellisin perustein valittuja. Meiltä voit ostaa myös tarvittavat silmätippalääkkeet ja silmien kostutustipat.

Vain parasta ainutkertaisille silmillesi!

Nykyaikainen laserleikkaus korjaa silmien taittovirheet jopa tarkemmin kuin sanka- tai piilolasien käyttö. Meillä on useiden tuhansien leikkauksien kokemus lähes 20 vuoden ajalta ja käytössämme on alan huipputekniikka, joka varmistaa sekä parhaan mahdollisen että turvallisen lopputuloksen. Räätälöimme potilaillemme aina oman modernin laserointiprofiilin, jolla varmistamme leikkauksen optimaalisen tuloksen.

Annamme kaikille Excimer-leikkauksen potilaillemme tyytyväisyystakuun.

Laserleikkaus lyhyesti

Valon oikea taittuminen verkkokalvolle on edellytyksenä terävälle näkökyvylle. Sarveiskalvo eli silmän uloin osa ja sen alla oleva linssi eli mykiö taittavat silmään tulevaa valoa. Mikäli silmän etuosa ei taita valoa oikein verkkokalvolle, muodostuu taittovirhe. Laserleikkauksen edellytyksenä on, että sarveiskalvo on riittävän paksu, mikä varmistetaan esitutkimuksessa ultraäänitutkimuksella.

Näöntarkkuutta eli visus-arvoa voidaan korjata apuvälinein kuten silmälaseilla tai piilolinsseillä. Useimmissa tapauksissa taittovirhe voidaan korjata myös laserleikkauksella, jolloin silmälaseista voi päästä joko kokonaan eroon tai voidaan ratkaisevasti vähentää riippuvuutta niistä.

1. Esitutkimus ja laserointiprofiili

Ennen LASIK-, PRK-, FLOW- ja LASEK-toimenpidettä leikkaava silmälääkäri tekee perusteellisen esitutkimuksen.  Tutkimusten perusteella ja potilaan kanssa käydyn keskustelun pohjalta tehdään hoitopäätös ja suunnitellaan räätälöity laserointiprofiili.

Laserointiprofiilissa otetaan huomioon mm. hämäränäköä parantavan asfääristä sarveiskalvon luonnollisen muodon säilyttävän profiilin tai Corneal Wavefont profiilin, joka korjaa myös silmän korkeamman asteen taittovirheitä, joita ei voi sanka- tai piilolaseilla korjata. Modernit laserointiprofiilit mahdollistavat laadullisesti parhaan mahdollisen näkökyvyn leikkauksen jälkeen. Käytössämme on myös tieteellisesti hyväksi osoittautunut läpäntekolaitteisto.

 

2. Leikkauksen kulku

Silmän etummainen osa, läpinäkyvä sarveiskalvo, vastaa 80 % silmien koko taittovoimasta ja pienikin muutos sarveiskalvolla on hyvin tehokas muuttamaan silmän koko taittovoimaa. Excimer-laserleikkauksessa sarveiskalvon kudosta haihdutetaan kylmävalolaserilla (argon-fluoridi eksimerilaser, engl. excimer laser), jolloin sarveiskalvon pintaa voidaan muotoilla halutunlaiseksi taittovirheestä riippuen.

Leikattava silmä puudutetaan silmätipoilla ennen toimenpidettä, mutta muunlaista puudutusta ei tarvita sillä laserleikkaus on kivuton. Tarvittaessa potilaalle voidaan antaa rauhoittavaa esilääkettä. Toimenpiteen aikana ollaan makuuasennossa laserlaitteen mikroskoopin alla ja katse tähdätään tähtäysvaloon. Luomenlevitin asetetaan paikoilleen ennen leikkausta, jotta silmää ei voi räpyttää.

Silmän laserointiin menee yleensä vain noin 15-60 sekuntia ja koko toimenpiteeseen kuluu noin 10 minuuttia / silmä.

 

3. Hoito leikkauksen jälkeen

Potilas saa mukaansa tarkat ohjeet jo esitutkimuspäivänä. Laserleikkaus rajoittaa normaalia elämää vain lyhyen ajan. Mikäli ongelmia ilmenee, hoitava lääkäri on aina tavoitettavissa puhelimitse. Potilaan tulee käydä säännöllisissä jälkitarkastuksissa ja kontrollikäynneissä, jotka takaavat silmien paranemisen seurannan.

Lue lisää laserleikkauksen hoidon kulusta.

Tyytyväisyystakuu

  • Toimenpiteet Käypä Hoito-suosituksen mukaisia
  • Luotettava huipputekniikka
  • Säännölliset tutkimukset ja seuranta hoidon kaikissa vaiheissa
  • Kela-korvaukset suoraan Turun Silmäexperteiltä
  • Uusintaleikkaus takuuhintaan viiden ensimmäisen vuoden aikana

Apua myös ikänäköisille monovision-ratkaisulla

Monovision-menetelmässä toinen silmä leikataan nollaan, jolloin sillä näkee kauas, ja toinen silmä tehdään hieman likinäköiseksi (-0,5…-1,75D), jolloin sillä näkee lähelle.

Tarpeettomaksi jääneet silmälasit Sri Lankaan

Keräämme asiakkailtamme tarpeettomaksi jääneitä silmälaseja, mittaamme ne linssimittarilla ja lähetämme ne Sir Lankaan tarvitseville.