Ruudukkotesti eli ns. Amslerin kartta

Ruudukkotesti

Amslerin kartta on testi, jonka avulla voidaan havaita, onko henkilöllä silmänpohjanrappeuman oireita. Ruudukkotesti voidaan toteuttaa myös itsenäisesti, mutta suosittelemme kääntymään välittömästi silmälääkärin puoleen, mikäli oireita esiintyy.

Mikäli käytät lukulaseja, tulee niitä käyttää testin aikana (huom. kaksi- tai moniteholinssit voivat vääristää testitulosta).

  1. Aseta ruudukko 30 cm:n etäisyydelle silmistä. Peitä toinen silmä kädelläsi.
  2. Tarkenna katseesi ruudukon keskellä olevaan mustaan pisteeseen.
  3. Toista testi toisella silmällä.
  4. Jos viivat ovat suoria ja neliöt samankokoisia, Sinulla ei ole välittömiä silmänpohjan ikärappeuman oireita.
  5. Jos viivat ja neliöt ovat sameita, kaarevia, epäsäännöllisiä tai pienentyneitä, käänny välittömästi silmälääkärin puoleen.

Parhaillaan palveluksessasi!
 

SILMÄKLINIKKA & OPTIKKOMYYMÄLÄ

avoinna ma-pe klo 8.30-16.30


AJANVARAUS SILMÄLÄÄKÄRILLE JA OPTIKOLLE verkkoajanvarauksella, puh. (02) 277 5100 tai info@silmaexpertit.fi

HUOM. MAKSUVÄLINEENÄ EI KÄY KÄTEINEN.

 

VERKKOKAUPPA 24/7 silmäterveys.shop

 

FACEBOOK | TWITTER | LINKEDIN | INSTAGRAM


TERVETULOA!

Huomioimme koronaepidemian mahdollisimman hyvin palveluhygieniassamme. Tarjoamme asiakkaalle hengityssuojan ja mahdollisuuden puhdistaa kätensä. Henkilökunnallamme on käytössä suojamaskit. Huolehdimme, että asiakkaamme voivat noudattaa tiloissamme turvaväliä. Henkilöstömme varmistaa etukäteen kaikkien asiakkaiden terveyden tilaa koronan osalta. Puhdistamme palvelutilaamme jokaisen asiakkaan jälkeen. 

Huomioithan, että emme voi palvella toimitiloissamme, mikäli sinulla tai läheiselläsi minkäänlaisia flunssan oireita kuten hengitystieoireita, yskää tai kuumetta, tai sinä tai läheisesi olette olleet viimeisten 14 päivän aikana ulkomailla tai muuten altistununeita koronavirukselle. Asiakkaiden saattajia emme valitettavasti voi tällä hetkellä myöskään ottaa sisätiloihin klinikalle. Mikäli saattaja on välttämätön, pyydämme että ilmoitat asiasta etukäteen.


Terveytesi on tärkeä työmme. Ilo nähdä!